Menü
SEPETİNİZ

Gizlilik Politikası ve Kullanıcı Sözleşmesi

1) GİZLİLİK POLİTİKASI

BilimFili Medya Grup (“BilimFili”) tarafından işletilen “store.bilimfili.com” adresindeki internet sitesi (“İnternet Sitesi”) ziyaret eden ve/veya herhangi bir şekilde kullanan kişiler (“Kullanıcı”) tarafından, işbu Gizlilik Politikasının İnternet Sitesi kullanılmadan önce okunması gereklidir.

İnternet Sitesi'nde Kullanıcılar’a daha iyi hizmet verebilmek amacıyla bazı kişisel bilgiler (isim, telefon, e-posta adresi, vb.) talep edilmektedir. İnternet Sitesi ile toplanan bu veriler; kampanya çalışmaları veya kullanıcının hesabına yönelik özel promosyon faaliyetlerinin yapılabilmesi için İnternet Sitesi bünyesinde kullanılmaktadır. Kişisel bilgiler haricinde; İnternet Sitesi üzerinden yapılan işlemlere ait istatistiksel veriler analiz edilmekte ve saklanmaktadır. BilimFili, üyelik formları ile kendisine iletilen bilgileri, Kullanıcılar’ın haberi veya aksi bir talimatı olmaksızın, üçüncü şahıslarla kesinlikle paylaşmamakta, faaliyet dışı hiçbir nedenle ticari amaçla kullanmamakta ve satmamaktadır.

İnternet Sitesi içeriğinde Google Analytics’in Yeniden Pazarlama & Demografi ve İlgi Alanı Raporlaması özellikleri kullanılmaktadır. Reklam ayarları kullanılarak Görüntülü Reklamcılık için Google Analytics’in kapsamı dışında kalabilir ve Google Görüntülü Reklam Ağı reklamları özelleştirilebilir. Google Analytics ile sağlanan demografik bilgiler, İnternet Sitesi’ni ve varsa İnternet Sitesi üzerinden verilen reklamları, Kullanıcılar’ın ilgi alanlarına göre özelleştirmek için kullanılmaktadır. İşbu bilgiler, hedef kitle çalışmalarında kullanılırken diğer Kullanıcılar’a ait bilgilerle birlikte olmak üzere reklam yayıncıları ile paylaşılabilir. Bu bilgiler herhangi bir şekilde kişisel bilgi (isim, soyadı, T.C Kimlik No, cinsiyet, yaş vb.) içermeyip, grup olarak Kullanıcı eğilimleri ile ilgili çalışmalar yapmak ve hedef kitleyi derlemek etmek amacıyla kullanılmaktadır. İşbu Kullanım Sözleşmesi’ni kabul edilmesiyle, anonim bilgilerin reklam yayıncıları ile reklam ve tanıtım amacıyla paylaşılmasına onay verilmektedir.

Google dahil üçüncü taraf sağlayıcılar, İnternet Sitesi reklamlarını internet üzerindeki yayıncı sitelerde yer verdikleri banner alanlarında gösterecektir. Ziyaretçilerin İnternet Sitesi’ne ve Mobil Uygulama’ya geçmişte yaptığı ziyaretleri temel alarak reklamlarla ilgili bilgi toplamak, reklamları optimize etmek ve yayınlamak üzere İnternet Sitesi tarafından ve Google dahil üçüncü taraf sağlayıcılarca birinci taraf çerezler ile üçüncü taraf çerezler birlikte kullanılmaktadır. Kişisel Kullanıcı bilgileri, ancak resmi makamlarca talep edilmesi halinde ve yürürlükteki emredici mevzuat hükümleri gereğince açıklama yapmak zorunda olunduğu durumlarda resmi makamlara açıklanacaktır.

Ödeme sayfasında talep edilen Kullanıcı kredi kartı bilgileri, store.bilimfili.com `dan alışveriş yapan kullanıcıların güvenliğini en üst seviyede tutmak amacıyla hiçbir şekilde üçüncü şirketlerin sunucularında tutulmamaktadır. 

İnternet Sitesi üyeliği çerçevesinde gönderilen e-postaların alt kısmında bulunan “Kampanya duyurularından haberdar olmak istemiyorsanız lütfen tıklayınız.” linkine tıklayarak veya İnternet Sitesi üzerinde "Profilim" bölümünde bulunan "Bülten Aboneliği" alanına tıklayarak e-posta gönderim listesinden her zaman çıkış yapılabilmektedir. 

Kanun kapsamında Veri Sorumlusu BilimFili Medya Grup olup kanundaki tüm sorumluluk ve yükümlülüklerine uymayı kabul etmektedir.

Üye’nin kişisel verileri daha iyi bir alışveriş deneyimi sağlamak, istatistiki bilgi toplamak ve derlemek, ticari faaliyetleri geliştirmek üyelik sözleşmesinin BilimFili’ye yüklediği sorumlulukları yerine getirmek ve buna benzer amaçlarla işlenmektedir.

Üye, kendisine ait kişisel verilerinin BilimFili’nin belirleyeceği yurtiçi veya yurtdışında bulunan 3. kişilere işbu verilerin saklanması, depolanması ve herhangi bir amaçla işlenmesi için aktarılmasına açıkça onay verdiğini kabul beyan ve taahhüt eder.

Üye’ye ait Kişisel Veriler işbu başvuru formu marifetiyle ya da gerekli görülmesi halinde elektronik ortamlarda toplanmaktadır.

Üye; dilediği zaman Kanun kapsamında Veri Sorumlusu Şirket’e başvurarak kendisine ait kişisel verilerin işlenip işlenmediğini öğrenme, işlenen kişisel verileri varsa bunlara ilişkin bilgi talep etme, kişisel verilerin işlenme amacını ve bu verilerin amaca uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme, kişisel verilerinin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme, kişisel verilerindeki hataların düzeltilmesini ve eğer aktarım yapılmışsa ilgili üçüncü kişiden bu düzeltmenin istenmesini talep etme, kişisel verilerin işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması halinde bu verilerin silinmesini, yok edilmesini ya da anonim hale getirilmesini isteme ve eğer aktarım yapılmışsa bu talebin aktarılan üçüncü kişiye iletilmesini isteme, İşlenen verilerin neticesinde kişi ile ilintili olumsuz bir sonuç çıkmasına itiraz etme, Kanun’a aykırı veri işleme nedeniyle zararının ortaya çıkması halinde zararını yasalar çerçevesinde talep etme hakkına sahiptir.

BilimFili tescilli bir markadır. Marka tasarımı, logo, ürün tasarımları, ürün görselleri, ürün videoları BilimFili markasına aittir ve izinsiz kullanılamaz. İzinsiz herhangi bir kullanım halinde BilimFili yasal haklarını kullanacaktır. Gizlilik, kişisel veri saklama-kullanım, Site kullanım şartları gibi konuların yanısıra üyelerine sunacağı ürün, hizmet ve fırsatlarda, kampanyalarda gerekli görebileceği her türlü değişikliği yapma hakkını saklı tutar; bu değişiklikler sitemiz veya sosyal medya hesaplarımızdan duyurulduğu andan itibaren geçerli olur.

2) KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI VE İŞLENMESİ HAKKINDA AYDINLATMA METNİ

Söz konusu bu metin, BilimFili Medya Grup’a (“BilimFili”) aktarılan kişisel verilerin korunması konusundaki temel bilgilere aşağıda yer verilmiştir. BilimFili, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“KVKK”) m. 10’dan ve ilgili sair mevzuat kapsamında, kişisel verilerin elde edilmesi sırasında gerçek kişinin bilgilendirilmesi, aydınlatılması ve kişisel verilerin işlenmesi konusunda muvafakat verilmesi amacıyla tanzim edilmiştir. BilimFili işbu Kişisel Verilerin Korunması Hakkında Açıklama metnini yürürlükteki mevzuatta yapılabilecek değişiklikler çerçevesinde her zaman güncelleme hakkını saklı tutar.

A) KİŞİSEL VERİLERİN İŞLENME AMACI

Kişisel verileriniz ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla BilimFili Medya Grup tarafından farklı kanallarla ve hukuki sebeplere dayanarak toplanmaktadır.

Kişisel Verileriniz KVKK’nın 5’inci maddesinde belirtilen kişisel veri işleme şartların dayanarak, KVKK’nın 4’üncü maddesindeki kişisel veri işleme ilkelerine uygun şekilde işlenmektedir. BilimFili Medya Grup’un yürütmüş olduğu tüm kişisel veri işleme faaliyetlerinde KVKK başta olmak üzere ilgili tüm mevzuatta aranan yükümlülüklere de uygun olarak hareket edilmektedir.

Kişisel verilerinizin işlenme amaçları; KVKK’nın 5. ve 6. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları dahilinde sunduğumuz ürün ve hizmetlerden sizleri faydalandırmak için gerekli çalışmaların iş birimlerimiz tarafından yapılması; sunulan ürün ve hizmetlerin müşterilerimizin beğeni, kullanım alışkanlıkları ve ihtiyaçlarına göre özelleştirilerek müşterilerimize önerilmesi için gerekli çalışmaların yapılması çin adres ve diğer gerekli bilgileri kaydetmektir.

Kişisel veriler, Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ile iş bu bilgilendirme ve muvakafat formu ve kanuna ve/veya sözleşmeye istinaden işlenmektedir.

Verisi işlenen kişi BilimFili’ye başvurarak kendisiyle ilgili;

a) Kişisel veri işlenip işlenmediğini öğrenme,

b) Kişisel verileri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,

c) Kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,

ç) Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme,

d) 7.maddede öngörülen şartlar çerçevesinde kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme,

e) İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,

f) Kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması hâlinde zararın giderilmesini talep etme, haklarına sahiptir.

Bu sebeple,

Sitemize üye olduğunda sizden zorunlu olarak;

Ad, Soyad, telefon, mail adresi

Satın alma işlemi sırasında;

adres bilgilerini istiyoruz. Bunların haricinde daha iyi hizmet verebilmek için sunucularımız otomatik olarak; ip adresi, kullandığın tarayıcı ve dilleri kaydeder. Bunların bir kısmı üyelik için zorunlu olan, bir kısmı ise siz müşterilerimizi daha iyi tanıyarak ileride size en uygun hizmeti verebilmemizi sağlayacak bilgilerdir.

B) VERİLERİN KORUNMASI

Sitemizi kullanımlarınızda (varsa) tüm kredi kartı işlemleri ve onayları BilimFili'den bağımsız olarak ilgili Banka veya Kart Kuruluşlarınca online olarak aranızda gerçekleştirilmekte olup Kredi kartı "şifresi" gibi bilgiler BilimFili tarafından görülmez ve kaydedilmez.

Sitemize üyelik, (varsa) ürün/hizmet satın alma ve bilgi güncelleme amaçlı girilen bilgiler, keza kredi kartı ve banka kartlarına ait gizli bilgiler, diğer internet kullanıcıları tarafından görüntülenemez.

C) KİŞİSEL VERİLERİN AKTARIMI

Yukarıda listelediğimiz bilgilerin hiç birini üçüncü şahıs veya firmalara satmamakta, takas etmemekte veya devretmemekteyiz.

D) KİŞİSEL VERİ TOPLAMANIN YÖNTEMİ VE HUKUKİ SEBEBİ

www.store.bilimfili.com web sitesinden işlem yapan müşterilerimizin verdikleri veriler, müşterilerimizin rızaları ve mevzuat hükümleri uyarınca BilimFili sunucularında toplanmaktadır. Yukarıda belirtilen hukuki sebeplerle toplanan kişisel veriler 6698 sayılı Kanun’un 5. ve 6. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları kapsamında bu Aydınlatma Metni’nin 2. maddesinde belirtilen amaçlarla işlenebilmektedir.

Kişisel Veri Sahibinin KVKK’nın 11. Maddesinde Sayılan Hakları

MADDE 11- (1) Herkes, veri sorumlusuna başvurarak kendisiyle ilgili;

a) Kişisel veri işlenip işlenmediğini öğrenme,

b) Kişisel verileri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,

c) Kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,

ç) Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,

d) Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme,

e) 7'nci maddede öngörülen şartlar çerçevesinde kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme,

f) (d) ve (e) bentleri uyarınca yapılan işlemlerin, kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,

g) İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,

h) Kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması hâlinde zararın giderilmesini talep etme, haklarına sahiptir.

E) GÜVENLİK

Yukarıda listelediğimiz bilgilerin güvenliği için SSL kullanıyoruz.

F) GİZLİLİK POLİTİKASI DEĞİŞİKLİKLERİ

Gizlilik politikalarımız ile ilgili değişiklik yapma kararı aldığımızda bunu üyelerimize mail yolu ile haber veririz. 

G) ÜYELİKTEN ÇIKMA, BİLGİLERİN SİLİNMESİ VEYA DEĞİŞTİRİLMESİ

Sitemizden üyeliğini iptal ettiğin takdirde bizimle paylaştığın tüm bilgiler silinmiş olur.

H) ÇEREZ (COOKIE)

“Cookie – Çerez” kelimesi web sayfası sunucusunun sizin bilgisayarınızın hard diskine yerleştirdiği ufak bir text dosyasını tanımlamak için kullanılmaktadır. Sitemizin bazı bölümlerinde kullanıcı kolaylığı sağlamak için çerez kullanılıyor olabilir. Ayrıca sitede mevcut bulunan reklamlar aracılığıyla, reklam verilerinin toplanması için cookie ve web beacon kullanılıyor olabilir. Bu tamamen sizin izninizle gerçekleşiyor olup, isteğiniz dahilinde internet tarayıcınızın ayarlarını değiştirerek bunu engellemeniz mümkündür.

I) BİZE NASIL ULAŞABİLİRSİN?

Ziyaretçiler/Müşterilerimiz/Üyelerimiz tüm bu konularda ek bilgi istemlerini, her türlü talep ve şikâyetlerini aşağıdaki iletişim kanallarından ulaşarak Gizlilik politikalarımız ile ilgili herhangi bir soru, şikâyet veya önerin olduğunda bilimfili@gmail.com adresi üzerinden bizimle paylaşabilirsin.


Ya da aşağıdaki adres ve telefondan bize ulaşabilirsin;

Adres: Acıbadem Mah. Şehit Murat Naiboğlu Sok. No:16/3 Üsküdar / İstanbul

Telefon:+90506 7307004